Som jeg skrev i DETTE innlegget, så er hvilken kylling du velger viktig for hvilket resultat du får på tallerkenen! En økologisk kylling av god kvalitet og som har levd et godt liv smaker bedre for både ganen og samvittigheten!

Dette er en ganske klassisk rett med honningglassert kyllingbryst og risotto! Men for å gi den søte honningen litt motstand testet jeg ut stikkelsbær ved siden av! I tillegg til å tilføre retten syre ble det en morsom og spennende kombinasjon! Dette ble smak av høst og sommer på en og samme tallerken! Mmmmm….

Saftig kyllingbryst med stikkelsbær og risotto
Serves 4
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. Kylling
  2. 800 g kyllingbryst (gjerne økologisk med skinn)
  3. 2 ss honning
  4. 2 ss finhakket timian
  5. 2 hvitløksfedd, finhakket
  6. Salt og pepper
  7. 2 ss smør
  8. 8 mini pak choi (kan erstattes med 2 never frisk spinat)
  9. 2 dl friske stikkelsbær
Risotto
  1. 200 g risottoris (gjerne arborioris)
  2. 1 ss olivenolje
  3. 1 sjalottløk, finhakket
  4. 1 dl tørr hvitvin
  5. 8 dl kylllingkraft
  6. 50 g parmesan
  7. 2 ss smør
  8. Sitronsaft
  9. Salt og pepper
  10. 4 ss honning
Kylling
  1. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper og brun dem i 2 ss smør før du legger dem i ildfast form. Bland sammen honning, timian og hvitløk. Gni inn kyllingbrystene med blandingen Stek kyllingbrystene i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 63 grader. La hvile i 5-10 minutter før du skjærer i dem.
  2. Stek pak choi og stikkelsbær 2 minutter i samme panna som du brunet kyllingbrystene i like før servering.
Risotto
  1. Fres risen i olivenoljen sammen med løken på middels varme i 3-4 minutter under omrøring.
  2. Ha i hvitvinen i risen og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn.
  3. Fortsett å tilsette kraften litt etter litt til alt er hatt i. La koke til risen er al dente. Dette tar 11-13 minutter.
  4. Dra kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Sett på lokk og la risottoen stå i 1 minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Notes
  1. Del gjerne en sitron i to som du griller eller steker i tørr panne med snittflaten ned. Stekt sitron er fantastisk å presse over kyllingen like før servering!
Maten vi deler http://nykvist.no/