Jul er gave- og kaketid. Hvorfor ikke slå disse sammen og gi bort en vakker kake? Den bør ikke ligge under juletreet, men passer perfekt som vertinnegave! Julens krydder blandet med tørket frukt og nøtter gir en saftig kake full av smak. Lag kaken god tid i forveien, og pynt den like før den skal gis bort – eller spises!

julekake_jul_christmas_bake_cake_3

Saftig julekake med tørket frukt og nøtter
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Kake
  1. 4 økologiske egg
  2. 2 dl sukker
  3. 1 dl brunt sukker
  4. 6 dl hvetemel
  5. 100 g smør, smeltet
  6. 2 ts bakepulver
  7. 2 ts malt kanel
  8. 1 ts malt ingefær
  9. 1 ts malt kardemomme
  10. 0,5 ts malt nellik
  11. 2 dl rømme
  12. 1 dl tørket frukt, hakket (feks fiken, aprikos og rosiner)
  13. 1 dl nøtter, hakket (feks valnøtter og hasselnøtter)
  14. 1 ss revet appelsinskall (helst av økologisk appelsin)
Glasur
  1. 500 g melis
  2. 3 eggehviter
  3. 2 ss sitronsaft
Instructions
  1. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
  2. Sikt alt det tørre og vend det vekselsvis inn i eggedosisen sammen med smøret og rømmen.
  3. Vend inn nøttene, den tørkede frukten og appelsinskallet.
  4. Ha røren i en smurt bakeform og stek på 180 grader i ca 40/45 minutter, til den er fast inni. Test med å stikke inn en tynn trepinne. Hvis det ikke henger igjen noe på pinnen, så er kaken ferdig. Ikke stek den FOR lenge, for da blir den tørr.
Glasur
  1. Pisk melis, eggehviter og sitronsaft i en kjøkkenmaskin til glasuren blir luftig og henger igjen på vispen.
Notes
  1. Du kan også bruke en kremostglasur på denne kaken! Da pisker du kremost naturelle sammen med litt sukker og romtemperert smør.
  2. Jeg har pyntet kaken med bitte små trær jeg har kjøpt hos Søstrene Grene. Disse er ikke spiselige, og må tas av før man spiser kaken. Jeg er egentlig tilhenger av at all pynten på en kake skal kunne spises, men disse var så fine at jeg bare måtte :-)
Maten vi deler http://nykvist.no/
jul_julekke-christmas_bake_oppskrift_2