En brownie er en enkel, syndig og fantastisk god sjokoladekake som passer for store, små, gamle og unge. Denne er rask og slenge sammen – raskere enn en posekake. Og ved valg av gode råvarer smaker den MYYYYYE bedre! Dette er en klassisk versjon, med lønnesirup og karamelliserte valnøtter!

Brownie med karamelliserte valnøtter
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 200 g mørk sjokolade (dette er viktig for smaken, så velg god sjokolade. Jeg bruker Valrhona sjokolade med ca 64% kakaoinnhold)
  2. 200 g meierismør
  3. 4 egg
  4. 300 g + 4 ss sukker
  5. 220 g hvetemel
  6. 1 ts bakepulver
  7. 1 dl lønnesirup
  8. 3 dl valnøtter, grovhakkede
Instructions
  1. Smelt sjokoladen og smøret i en bolle over kokende vann.
  2. Tilsett eggene, 300 g av sukkeret bakepulver og 3 ss lønnesirup.
  3. Rist valnøttene i en tørr stekepanne. Når de begynner å få farge tilsetter du 4 ss sukker. Stek under røring til sukkeret er smeltet. Ha nøttene over på bakepapir og avkjøl.
  4. Ha de karamelliserte valnøttene i kakerøren.
  5. Ha røren i en smurt langpanne eller springform. Stek i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. Jeg liker browniesen min litt rå i midten, så pass på at den ikke står for lenge, for da blir den tørr og trist.
  6. Ha over valnøtter og resten av lønesirupen like før servering. Pynt gjerne også med sjokoladepynt, urter og friske bær.
Maten vi deler http://nykvist.no/