Har du igjen litt safran innerrst i skapet etter lucia-feiringen? Lag saftige safranboller i jula da vel… Dette er boller som er gode hele året! Og med klementinglasur får de smaken av jul i tillegg….

Safranboller med klementinglasur
Yields 15
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr
Safranboller
  1. 1/2 liter h-melk
  2. 1 gram safran
  3. 50 g fersk gjær
  4. 1 kilo hvetemel
  5. 150 g sukker
  6. 1/2 ts salt
  7. 2 egg
  8. 150 g smør i terninger
  9. 150 g rosiner
Klementinglasur
  1. 3 dl melis
  2. 2 ss klementinsaft (som du presser ut av friske klementiner)
Instructions
  1. Kok opp melken og ha i safranen. Trekk kjelen av varmen og la stå og trekke til melken holder ca 35 grader.
  2. Ha melken i en bakebolle sammen med mel, sukker, salt og 1 egg. Elt på sakte fart i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kantene. Dette tar ca 15 minutter.
  3. Dekk rosinene med varmt vann og la stå i 10 minutter. Hell av vannet og vend rosinene inn i 1 ss hvetemel.
  4. Ha i smøret i deigen og elt i 15 minutter til. Kjør inn rosinene mot slutten av eltetiden.
  5. La heve i ca 1 1/2 time.
  6. Rull ut lange "pølser" av deigen og form til ønsket fasong. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.
  7. La bollene heve i ca 45 min på lunt sted med håndkle over.
  8. Pisk sammen det siste egget og pensle safranbollene med egget.
  9. Stekes på 180 grader i ca 15 minutter.
  10. Avkjøl bollene.
  11. Bland melis og klementinsaft. Pynt safranbollene med melisglasur når de er avkjølt.
  12. Dryss gjerne over melis like før servering.
Maten vi deler http://nykvist.no/
safranboller-3