Reinsdyr er en av mine favorittråvarer, og risotto er en av mine favorittmiddager når jeg ikke orker å styre med mange elementer og krimskramserier… Risotto består i utgangspunktet av risottoris og kraft. I tillegg tilsetter du det du ønsker av smak, råvarer, grønnsaker etc… En perfekt mulighet til å bli kvitt noen slappe sopper og gulrøtter i kjøleskapet. 

Nei, det er ikke reinsdyrsesong nå, men frysedisken er full av fantastisk reinsdyrkjøtt når savnet etter høsten blir for stort. Og synes du at det er for tidskrevende å koke din egen kraft i hverdagen? Kjøp Jacobs krafter (fåes kjøpt på Meny og Jacob´s). Disse kraftene er utviklet av Kulinarisk Akademi, og er gull verdt i en travel hverdag.

risottoreinsdyr2

Risotto med reinsdyrfilet
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Risotto
  1. 200 g risottoris (gjerne arborioris)
  2. 1 ss olivenolje
  3. 1 sjalottløk, finhakket
  4. 1 portobellosopp, grovhakket
  5. 1 dl tørr hvitvin
  6. 8 dl okse/kyllingkraft
  7. 50 g parmesan
  8. 2 ss smør
  9. Sitronsaft
  10. Salt og pepper
Kjøtt
  1. 600 g reinsdyr indre- eller ytrefilet
  2. 2 ss smør
  3. 50 g friterte rotgrønnsaker (finnes flere gode varianter ute i butikkene)
  4. Brønnkarse (eller friske urter)
Risotto
  1. Fres risen i olivenoljen sammen med løken og soppen på middels varme i 3-4 minutter under omrøring.
  2. Ha i hvitvinen i risen og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn.
  3. Fortsett å tilsette kraften litt etter litt til alt er hatt i. La koke til risen er al dente. Dette tar 11-13 minutter.
  4. Dra kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Sett på lokk og la risottoen stå i 1 minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kjøtt
  1. Renskjær reinsdyrfiletene og krydre med salt og pepper. Stek filetene i smør til de er gyllne på begge sider. Stek ferdig i pannen, eller videre i ovnen på 180 grader hvis de er tykke. Stek til reinsdyret har en kjernetemperatur på 56 grader. La hvile i noen minutter før de serveres.
  2. Server risottoen med stekt reinsdyr, friterte rotgrønnsaker og brønnkarse. Enkelt, raskt, og fantastisk godt - selv på en onsdag!
Maten vi deler http://nykvist.no/