Risboller er enkle kaker som er laget i en fei, og som faller i smak hos både store og små…. Dette er en variant for oss litt større barna med smak av vanilje, ingefær og sitron! Hvis barna synes de blir litt for sære i smaken, så dropper du bare sitronskallet og ingefæren :-)

risboller-med-sitron

Risboller med vanilje og sitron
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 150 g delfiafett/kokosfett
  2. 1 vaniljestang, splittet i to
  3. 1/2 cm frisk ingefær, i skiver
  4. 100 g god mørk sjokolade (gjerne Valrhona), grovhakket
  5. 1 egg
  6. 150 g sukker
  7. 3 ss sterk kaffe
  8. 6 dl puffet ris
  9. Skallet av 1 økologisk sitron
Instructions
  1. Smelt delfiafettet i en kjele sammen med vaniljestangen og ingefæren.
  2. La sjokoladen smelte i delfiafettet.
  3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Fjerne vaniljestangen og ingefæren. Vend inn den smeltede sjokoladen, kaffe og puffet ris.
  4. Smak til med revet sitronskall.
  5. Lag små topper med to skjeer på et bakepapir eller i muffinsformer. La stivne før de evnt puttes i en lukket boks. Disse er så gode at det ikke er sikkert de kommer så langt som til kakeboksen....
Maten vi deler http://nykvist.no/