En av mine favorittrestauranter i Oslo er Arakataka! Der er det stort sett en rekke høydepunkter… En av mine favoritter der er også en av de enkleste rettene på menyen: pasta og løyrom. Enkelt, genialt og fantastisk godt!

Jeg tok en tur innom Gutta på Haugen for å prøve og gjenskape pastaretten fra Arakataka – med min egen vri. Jeg valgte å kjøpe ferdig pasta, men denne retten blir nok ENDA litt bedre hvis du lager pastaen selv. Jeg brukte en trøffelpasta fra “La Pasta di Aldo”. En fantastisk pasta som er lufttørket og tilsatt sommertrøffel – nesten like god som hjemmelaget :-)
Pastaløyrom2

Trøffelpasta med løyrom
Serves 4
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 2 sjalottløk, finhakket
  2. 1 ss smør
  3. 3 dl kremfløte
  4. 50 g revet parmesan eller Västerbottenost
  5. Salt og pepper
  6. 1 syrlig eple, i terninger
  7. 2 ss finhakkede urter (feks persille og kjørvel)
  8. 4 porsjoner valgfri pasta
  9. 4 ss Løyrom
  10. Ertespirer (kan droppes)
Instructions
  1. Fres løken i smøret i 2-3 minutter.
  2. Ha på fløten og la koke i ca 10 minutter til sausen begynner å tykne litt. Dra sausen til side og rør inn osten. Smak til med salt og pepper.
  3. Vend inn eplebiter og urter.
  4. Kok pastaen etter anvisningen på pakken i saltet vann. Min pasta kokte jeg i 4-6 minutter til den var al dente. Det vil si at den er ferdig, men fortsatt har en liten fast kjerne. Ihjelkokt pasta er ikke mye å skrive hjem om....
  5. Hell av vannet på pastaen og vend inn fløtesausen.
  6. Server pastaen med løyrom og godt brød til.
  7. Pynt pastaen med friske urter eller ertespirer like før servering.
Maten vi deler http://nykvist.no/