Det er kveld, og hverdag igjen etter en lang og deilig sommerferie med litt for mye mat og late dager. Det betyr at suget etter noe godt melder seg når det er noen timer siden middagen ble inntatt… Da gjelder det å lage nye gode vaner, slik at du har noe sunt og godt tilgjengelig, slik at veien til sjokoladen blir litt lenger :-)

Det er sommer (snart høst), og det er høysesong for mange av verdens beste grønnsaker. Jeg var innom Maschmanns Matmarked på Skøyen og fant noen fantastisk vakre minineper fra Skjærgaarden gartneri. Dette er min favorittsnacks akkurat nå!

Minineper med urte- og pepperrotmajones
Serves 4
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1 pk minineper (du kan også bruke rotgrønnsaker i staver eller rå buketter av blomkål og brokkoli)
Majones
  1. 2 eggeplommer
  2. 1/2 ts sennep
  3. 1 ts kaldt vann
  4. 2 dl rapsolje
  5. 1 dl blandede urter (feks persille, kjørvel og basilikum)
  6. 1/2 ts revet pepperrot
  7. 1 ss sitronsaft
  8. Salt og pepper
Instructions
  1. Skyll grønnsakene i kaldt vann og tørk dem godt.
Majones
  1. Ha eggeplommer, sennep og kaldt vann i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser.
  2. Spe med rapsolje mens du kjører sausen sammen med stavmikseren til du har ønsket tykkelse på majonesen.
  3. Kjør urter, pepperot og majones inn i majonesen. Smak til med salt og pepper.
Maten vi deler http://nykvist.no/