I utgangspunktet er koriander en av de få tingene jeg ikke er så glad i. Men i en majones med rikelig med sitron er det fantastisk godt! Denne majonesen kan brukes til grillet sjøkreps, som dressing i en kyllingsalat eller på rekesmørbrødet…

Denne majonesen er enkel, fantastisk god og en base for å lage din egen variant. Bytt ut koriander med basilikum, dill eller estragon, så har du din egen vri! HEr er det bare kreativiteten som setter grenser…

Koriandermajones 2

 

 

Koriandermanones
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 2 eggeplommer (gjerne økologisk)
  2. 1 ss sitronsaft
  3. 2 ss kaldt vann
  4. 6 ss grovhakket koriander
  5. 2 dl rapsolje
  6. Salt og pepper
Instructions
  1. Kjør eggeplommer, sitronsaft, vann og koriander til en jevn grønn "purè" med en stavmikser.
  2. Spe med rapsolje i en tynn stråle til du har en tykk majones. Hvis den ikke er tykk nok tilsetter du litt mer olje, blir den litt for tykk har du i litt kaldt vann. Pass på at den ikke blir for tykk, for da kan den lett "sprekke".
  3. Smak til med salt og pepper.
Notes
  1. Tilsett gjerne litt revet sitronskall i tillegg for en ekstra prikk over i´en!
Maten vi deler http://nykvist.no/