I kveldens episode var “kake på grillen” dagens første oppgave! Konditor Kaja Holli fra kokkelandslaget bedømte oss, og kom med en Devil-kake som vi skulle kopiere….

Vår første reaksjon når vi smakte kaken til Kaja var at det var ALT for søt, og at vi hadde lyst til å lage en litt friskere variant, og valgte blant annet å tilsette litt chili i kremen for at den skulle matche navnet “Devils Cake” litt bedre :-)

Vi glemte å tilsette både bakepulver og vaniljesukker i røra… Vi var helt sikker på at resultatet skulle bli en murstein-variant av en kake som skulle sende oss på ryggen ut av konkurransen….

Her er vår versjon av Devils Cake med chili, og uten bakepulver :-)

150 g mykt smør

1 dl kakao

1 dl varmt vann

1 dl rømme

3,5 dl hvetemel

1 ss Maizena

1/2 ts natron

3 dl sukker

2 store egg

1/2 ss vaniljeekstrakt

1/2 rød chili – uten frø og grillet før den has i kaken

*Kok opp vannet og tilsett kakao. Bland godt før du tilsetter rømme. Sett til avkjøling.

*Sikt alt det tørre i en bolle og sett til side.

*Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett vaniljeekstrakt.

*Tilsett kakaoblandingen og det tørre annenhver gang. Start og avslutt med det tørre.

*Få grillen til å holde ca 180 grader. Ha kullet i ring rundt i grillen og sett kaken i midten. Dette gjør at du ikke får direkte varme under, men at varmen fordeles jevnt rundt kaken. Stek i ca 30 minutter til kaken er ferdig.

Krem:

200 g mørk sjokolade

200 g melkesjokolade

3 dl kremfløte

2 ss glukose eller maissirup

300 g usaltet smør, myknet men fortsatt kaldt

*Hakk sjokoladen og hell det i en bolle.

*Varm fløten med glukose eller maissirup og hell den over sjokoladen. Vent noen minutter før du rører det godt sammen. Avkjøl til romtemperatur.

*Visp blandingen på medium fart og tilsett ca 1 ss smør litt etter litt. Om kremen er litt løs på dette tidspunktet, kan du sette den litt i kjøleskapet før du bruker den.