Italias nasjonaldag må feires, og hva passer vel bedre enn en nystekt pizza med tomater, kjøttboller, sprø bunn og smeltet ost – a la Lady & Landstryker´n? Sannsynligvis ingenting….

Lady & Landstryker´n med kjøttboller, bakte tomater og tomatsaus
Serves 2
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Pizzabunn
  1. 6 dl lunkent vann
  2. 25 g gjær
  3. 700 g hvetemel (Tipo 00)
  4. 300 g durumhvetemel
  5. 5 ss god olivenolje
  6. 1 ss salt
  7. 1 ss sukker
Tomatsaus
  1. 1 kg solmodne cherrytomater
  2. 4 bakte hvitløksfedd (du kan også bruke grillede hvitløksfedd fra Jacobs Utvalgte som selges hos MENY)
  3. 1/2 dl olivenolje
  4. Salt, pepper og sukker
Kjøttboller
  1. 1/2 løk, finhakket
  2. 1 hvitløksfedd, finhakket
  3. 1 ss rapsolje
  4. 400 g kjøttdeig
  5. 1 egg
  6. 2 ss revet parmesan
  7. 2 ss griljermel
  8. 2 ss finhakket persille
  9. 1/2 ts finhakket rød chili
  10. Salt og pepper
  11. 1 ss smør til steking
Pizza
  1. 50 g revet ost pr pizza
Pizzabunn
  1. Løs opp gjæren i vannet og kjør inn resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være glatt, og skal ikke være klissete. Tilsett litt ekstra mel om nødvendig.
  2. La deigen heve i 30 minutter før du deler opp i ca 10 boller som hver blir til en porsjonspizza.
  3. Pizza kan du lage både i ovnen og på grillen. Skru ovnen på 250 grader. Grillen varmer du også opp til 250 grader. Bare pass på at det ikke er varme direkte under der pizzaen skal ligge, for da blir det fort for høy undervarme. I begge tilfeller er pizzastein en god investering for et godt resultat.
  4. Kjevle ut en pizzabunn og stek den på stenen i 1-2 minutter til den er gyllen på undersiden. Ta av bunnen og stek neste bunn. Disse bunnene kan du gjerne steke opp god tid i forveien. Du kan også fryse dem ned. Pakk dem da en og en i plastfolie. Da har du ferske pizzabunner i fryseren til enhver tid.
  5. Når du skal legge fyll på pizzaene snur du bunnene slik at du legger fyllet på den siden som er gyllen. Da slipper du at saus og fyll trekker ned i bunnen, og du får en crispy og sprø bunn. Stek så pizzaene med fyll i 2-3 minutter til osten er smeltet.
Tomatsaus
  1. Del tomatene i to. Legg dem otover et bakebrett og stek dem i ovnen på 150 grader i ca 45 minutter til vannet fordamper og du har litt skrukkete tomater - fulle av smak.
  2. Kjør 2/3 av tomatene, hvitløk og olivenolje til en jevn saus med en stavmikser. Resten av tomatene skal på pizzaen. Du kan koke sausen inn hvis du ønsker den enda tykkere.
  3. Smak til med salt, pepper og sukker. Du kan også ha i tabasco eller finhakket chili hvis du ønsker en sterkere saus.
Kjøttboller
  1. Stek løk og hvitløk i 2 minutter i rapsoljen. Avkjøl. Blan løken inn i kjøttdeigen sammen med egg, parmesan, griljermel, persille og chili. Smak til med salt og pepper. Stek en liten prøvebolle for å kjenne om det er nok salt og pepper. Lag kjøttboller og stek dem i smør til de er gjennomstekt.
Pizza
  1. Topp hver pizzabunn med tomatsaus, revet ost, stekte kjøttboller og stekte tomater.
  2. Stek pizzaene i 2-4 minutter til osten er smeltet.
  3. Ha over frisk basilikum eller ruccola like før servering.
Her er noen tips til hva du kan drikke til
  1. Øl: En britisk bitter. Maltrikheten kombinerer godt med kjøttbollene mens humlepreget fremhever tomatene og urtene.
  2. Vin: En sjenerøs og saftig rødvin på Barbera-, Sangiovese eller Primitivodruen vil matche godt med denne tomatdominerte pizzaen.
Maten vi deler http://nykvist.no/

Oppskriften er hentet fra grillboken min GLØD.
Bildene er tatt av fotograf Stian Broch!