Noen råvarer er selve smaken av sommer for meg, og asparges og spekeskinke er to slike råvarer! Sammen blir dette en sommerlig rett som passer like godt som forrett før en kraftig grillmiddag som den gjør som en rask middag når du egentlig ikke har lyst på mat….
Denne retten kan også lages på grillen. Kok da aspargesene i 30 sekunder og avkjøl dem i kaldt vann. Da trenger de kun kort tid på grillen når gjestene sitter til bords! Og hvis du vil unngå å stresse med en hollandaise-saus når du får gjester, så kan du bruke en majones som du smaker til med sennep, sitron og friske urter. Tilsett også litt vann, så blir den som en saus. Enkelt – og fantastisk godt!

Hvit asparges med urtehollandaise og spekeskinke
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Urtehollandaise
  1. 2 eggeplommer
  2. 1 ts sennep
  3. 1 ts sitronsaft
  4. 100 g usaltet smør
  5. 1 isbit
  6. Salt og pepper
  7. 4 ss finhakkede urter (her kan du bruke feks estragon, persille og kjørvel)
Servering
  1. 16 hvite asparges
  2. 8 skiver god spekeskinke
  3. Karse
Urtehollandaise
  1. Ha eggeplommer, sennep og sitronsaft i en bolle. Sett bollen oppi en kjele med vann som nesten koker.
  2. Smelt smøret i en annen kjele.
  3. Pisk eggeplommeblandingen over varmen mens du sakte sper med det smeltede smøret.
  4. Hvis du ser at sausen begynner å bli litt rar, og set ser ut som den begynner å skille seg i kanten kan du tilsette isbiten. Da kan du redde sausen. Hvis sausen rekker å skille seg helt, så må du starte på nytt. Da kan du piske en eggeplomme over vannbad og spe med den skilte sausen. Vend inn de finhakkede urtene. Smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.
Servering
  1. Kok opp en kjele med 1 liter vann, 1 ss salt og 1 ss sukker.
  2. Skrell aspargesene og kutt av de 5 nederste cm.
  3. Kok aspargesene til de er møre, men fortsatt har litt motstand. Dette tar ca 2-3 minutter.
  4. Hell av vannet og damp aspargesene tørre.
  5. Legg aspargesene på tallerkner og topp med spekeskinke, urtehollandaise og karse.
Notes
  1. Du kan erstatte spekeskinken med feks tynne skiver av røkelaks eller en bit grillet laksefilet - nydelig!
Maten vi deler http://nykvist.no/