Dette er julens aller beste tilbehør til kraftige oster. Prøv for eksempel Kraftkar på pepperkake med denne klementinhonningen! En magisk kombinasjon… Lag den nå, og ha den på tett glass, så har du julegaven og julekosen klar. Gi et glass klementinmarmelade sammen med et stykke blåmuggost i vertinnegave eller som julegave til de som har alt. Jeg hadde ihvertfall blitt glad for en slik gave…

klementin_marmelade_jul_tilost_tilbehor3

Klementinhonning
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 10 klementiner (økologiske hvis du får tak i)
  2. Vann
  3. 5 dl sukker
  4. 2,5 dl vann
  5. 1 vaniljestang, splittet i to
  6. 1 cm frisk ingefær, i skiver
  7. 4 dl flytende honning
Instructions
  1. Skyll og skrubb klamentinene godt.
  2. Skjær skallet av med en kniv. prøv å få med minst mulig av det hvite. Skjør skallet i strimler.
  3. Ha skallet i vann, kok opp. Hell av vannet. Gjenta dette tre ganger. Fjerne gangen tilsetter du 5 dl sukker, 2,5 dl vann, vaniljestang og ingefær. Kok til sukkeret løser seg opp, og blandingen tykner. Avkjøl.
  4. Hell av det meste av "laken", fjern vaniljestang og ingefær. Bland inn 4 dl honning.
  5. Oppbevares på tette glass til den skal serveres.
Notes
  1. Denne klementinhonningen passer perfekt til en kraftig blåmuggost, en moden brie eller en annen smakfull ost. Den passer også til å pensle kyllingen eller kalkunen med under steking. Pensle kalkunen med klementinhonningen mot slutten av steketiden, slik at den ikke brenner seg. Dette er med andre ord en honning det kan være lurt og ha stående i jula.
Maten vi deler http://nykvist.no/
klementin_marmelade_jul_tilost_tilbehor2