Høsten er tiden for vilt, men også tiden for å ta i bruk høstgrønnsakene når du skal steke deg biff! Noe av det beste – og enkleste du kan lage til mange er helstekt indrefilet! Ved hjelp av et steketermometer, så er du sikret suksess! Middagen lager seg selv, og du kan mette mange med noen enkle grep. Grønnsaker og poteter steker jeg sammen med kjøttet i ovnen, noe som gjør at du har kun en ting å tenke på.

helstektindre_termometer

Helstekt indrefilet med høstgrønnsaker og kremet sopp
Serves 4
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Kjøtt
  1. 800 g okse indrefilet (her kan du også bruke entrecote eller ytrefilet)
  2. Salt og pepper
  3. 1 ss smør
Grønnsaker
  1. 600 g gresskar
  2. 2 ss rapsilje
  3. 800 g små poteter (feks perlepoteter)
  4. 2 ss grovhakket estragon
  5. 2 vårløk, i ringer
  6. Salt og pepper
  7. 1 sitron
Kremet sopp
  1. 150 g sopp (gjerne kantarell)
  2. 1 løk, finhakket
  3. 1 ss smør
  4. 5 dl kremfløte
  5. 2 ss creme fraiche
  6. 2 ss soyasaus
  7. Salt og pepper
  8. 2 ss finhakket gressløk
Kjøtt
  1. Renskjær kjøttet for sener og krydre med salt og pepper.
  2. Brun fileten i smør til den er gyllen rundt hele. Stek videre i ovnen på 180 grader til kjøtett har en kjernetemperatur på 54 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter til grønnsakene er ferdige.
Grønnsaker
  1. Skrell gresskaret og fjern kjernen. Du kan gjerne ta vare på gresskarkjernene og riste dem i ovnen. De er perfekt å toppe retten med like før servering. Kutt gresskaret i båter vend inn i olje sammen med poteter, estragon, vårløk, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader til alle grønnsakene er helt møre. Dette tar ca 30 minutter. Sett de inn sammen med kjøttet, og la de stå inne mens kjøttet hviler hvis de fortsatt ikke er ferdige.
  2. Del sitronen i to og stek den i stekepanna med snittflaten ned til den er gyllen. Server sitronene ved siden av retten, så kan gjestene presse sitron over kjøtt og grønnsaker.
Kremet sopp
  1. Stek sopp og løk i smør til det er gyllent. Ha på fløte og kok til det begynner å tykne.
  2. Vend inn creme fraiche og smak til med soyasaus, salt og pepper. Vend inn gressløk like før servering.
Maten vi deler http://nykvist.no/
helstektindre