Hasselbackpoteter er like godt som det er enkelt! Den myke kjernen kombinert med de sprø toppene gjør at det nesten føles som potetmos og pommes frites – på en gang. Dette er en klassiker fra 90-tallet, men det betyr ikke at de ikke er en schlager i 2016 også…. Nå er høstens poteter på sitt beste, og da skal de nytes!

image

Hasselbackpoteter
Serves 4
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 8 store kokefaste poteter
  2. 2 ss meierismør, smeltet
  3. Salt og pepper
  4. 2 ss finhakkede valnøtter eller hasselnøtter
Instructions
  1. Legg potetene ved siden av en fjøl, og kutt snitt ned i poteten slik at kniven stopper i fjøla. Da får du snitt ned i potetene, samtidig som den henger sammen i bunnen.
  2. Pensle potetene med smeltet smør, krydre med salt og pepper og strø over hakkede nøtter.
  3. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er gyllne og møre. Dette tar ca 40 minutter, men tiden varierer etter størrelsen på potetene.
  4. Hasselbackpoteter er godt til høstens viltkjøtt, men også til fredagsbiffen, stekt laksefilet eller ovnsbakt kyllingbryst.
Maten vi deler http://nykvist.no/