I disse dager er min nye bok “Maten vi deler” på vei ut i landets bokhandlere! Mens vi venter på at den skal komme ut til hele landet, så kan vi jo feire at det snart er helg med en oppskrift fra grillboka mi GLØD. Årets sommervær har ikke vært noe å skryte av, men det betyr jo ikke at ikke grillen skal fyres opp. Til eg med en litt grå august-helg smaker sommer når grillen fyres opp, gjestene inviteres og glassene fylles!

Foto: Stian Broch
Grillet pære i krydderlake med pærecoleslaw
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Krydderlake
  1. 4 dl vann
  2. 3 dl brunt sukker
  3. 1 vaniljestang
  4. 1 ts hel grønn kardemomme
  5. 2 hele kanelstenger
Pærer
  1. 4 faste gode pærer
Pærecoleslaw
  1. 2 pærer
  2. 2 dl gresk yoghurt
  3. 1 ss sukker
  4. 1 vaniljestang
Krydderlake
  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til sukkeret er løst opp.
  2. Del pærene i båter og grill dem på direkte varme i ca 30 sekunder på hver side.
  3. Ha pærebåtene i krydderlaken og la trekke i 10 minutter.
Pærecoleslaw
  1. Bland gresk yoghurt med sukkeret og frøene fra vaniljestangen.
  2. Skrell pærene og riv dem grovt på et rivjern eller kutt dem i tynne staver. Vend pærene inn i yoghurten.
Servering
  1. Disse pærene kan serveres både varme og kalde. Smaker fantastisk kalde en varm sommerdag, eller varme er kjølig augustkveld.
  2. Du kan gjerne riste noen grovhakkede nøtter i en tørr panne til de er gyllne og strø over desserten like før servering.
Drikke
  1. Øl: Fruktigheten og krydderet i en kraftig og lys belgisk tripel passer godt.
  2. Vin: En fyldig og elegant Madeira vil være en spennende kombinasjon. Frukt, fylde og kryddertoner går hånd i hånd.
Maten vi deler http://nykvist.no/

 

 

Foto: Stian Broch