Skreikjaker høres kanskje ikke ut som en delikatesse, men spør du de som er vokst opp i Nord, så er sannsynligheten stor for at de vil si at kjaken er noe av det beste på hele fisken. Og jeg må si meg helt enig! Du finner en oppskrift på stekt skreikjake HER. Nå skal jeg vise deg en enkel og god oppskrift på fritert Skreikjake som passer perfekt som en liten snack før maten, men også som en morsom forrett. Er barna dine skeptiske til fisk? Dette kan være løsningen…..

Fritert Skreikjake med sweet chilidipp
Yields 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Sweet chilidipp
  1. 2 røde friske chili
  2. 3 fedd hvitløk
  3. 2 dl sukker
  4. 2,5 dl vann
  5. 0,5 dl eplesidereddik
  6. 1 ss maizenna
  7. Salt og pepper
Skreikjaker
  1. 12 skreikjaker (færre hvis de er store)
  2. 4 ss hvetemel
  3. 2 egg
  4. 8 ss griljermel (gjerne Panko, som er et grovere griljermel)
  5. 4 ss rapsolje
Sweet chilidipp
  1. Finhakk chili og hvitløk. Kok opp sammen med sukker, vann og eddik. La koke i 10 minutter. Løs opp maizennaen i litt vann og ha det i chilisausen. La koke til sausen begynner å tykne. Avkjøl og smak til med salt og pepper.
Skreikjaker
  1. Renskjær Skreikjakene for hinner og evnt ben. Krydre dem med salt og pepper.
  2. Vend kjakene i mel, deretter i sammenpiskede egg og til slutt griljermel. Dette kan du gjerne gjøre ca 1 time før de skal stekes. Da kan du oppbevare dem på litt papir i kjøleskapet.
  3. Stek de panerte kjakene i olje til de er sprø og gjennomstekte. Dette tar ca 4-5 minutter på hver side (kommer litt an på størrelsen).
  4. Server de friterte Skreikjakene med sweet chilidippen og litt grønn salat.
Notes
  1. Server gjerne en sitronbåt ved siden av som du presser over Skreikjakene rett før de spises! MMmmmmm.....
Maten vi deler http://nykvist.no/
Torskekjake3