Nå er det lenge siden jeg har bakt med lakris! Dette er en oppskrift jeg bruker når jeg skal bake kanelboller. Bytt ut kanelen, så får du disse fantastiske lakrisbollene. Bak flere små boller, eller en stor “flettebolle”. Her er det kun kreativiteten og tålmodighetn som setter grenser. Husk at disse bollene trenger både tid, omsorg og kjærlighet for å bli perfekte. Bruk tid både når de skal eltes og heves, så får du luftige og saftige boller du kan overraske naboen med!

deig

Fletteboller med lakris og brunt sukker
Boller
  1. 1/2 liter h-melk
  2. 1 pk (50 g) fersk gjær
  3. 150 g sukker
  4. 1 kilo hvetemel
  5. 1 egg
  6. 1 ts salt
  7. 150 g meierismør i terninger
Fyll
  1. 150 g romtemperert smør
  2. 2 ss lakrispulver fra Johan Bülow
  3. 2 ss brunt sukker
  4. 1 egg
Boller
  1. Ha alle ingrediensene (bortsett fra smøret) i en kjøkkenmaskin og kjør i 15 minutter til en jevn deig.
  2. Ha i smøret og kjør i 15 minutter til. Du skal nå ha en smidig deig som er god å arbeide videre med.
  3. Kjevle ut en stor firkant. Smør fyllet utover firkanten og rull stramt sammen til en rullekake.
  4. Skjær rullen over på langs, slik at du har to laaange smale pølser (som nå er delt i to). Dette virker muligens litt rart, men du verden så fint resultatet blir.
  5. Nå kan du enten flette de to lange pølsene sammen til en lang "fletteloff", eller du kan snurre hver pølse i seg selv, slik at du har to store "fletteboller".
  6. La bollene eller "fletteloffen" heve på brett med bakepapir i ca 45 minutter.
  7. Pensle med egg og stek på 175 grader i ca 25 miutter.
Fyll
  1. Bland smør, lakrispulver og sukker.
Maten vi deler http://nykvist.no/
lakrisbolle