Denne fletta er enkel og god samtidig som den er fantastisk dekorativ! Fyllet kan du selvfølgelig variere etter humør og personlige smak!

Flette mer brut sukker, smør og lakris
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Deig
  1. 1 kg hvetemel
  2. 1/2 liter h-melk
  3. 150 g sukker
  4. 1 ss kardemumme
  5. 1 ss maldonsalt
  6. 1 egg
  7. 50 g gjær
  8. 150 g meierismør i terninger
Fyll
  1. 200 g meierismør
  2. 2 ss lakrispulver (fra Johan Bülow)
  3. 4 ss brunt mykt sukker
Til pensling
  1. 1 egg
Boller
  1. Løs opp gjæren i den kalde melken og kjør i en kjøkkenmaskin sammen med sukker, mel (hold igjen ca 100 g), kardemumme, salt og egg. Elt i ca 15 minutter til deigen slipper bollen.
  2. Ha i smøret og elt i 10 minutter til alt smøret er eltet godt inn i deigen. Ha i de siste 100 g mel og elt til deigen er glatt og smidig. La heve i ca 30 minutter.
Fyll
  1. Bland romtemperert smør, brunt sukker og lakrispulver.
  2. Del deigen i to (dette blir nok til to fletter). Kjevle ut den ene deigen til en firkantet "leiv". Smør lakrisblandingen utover deigen og rull den sammen til en lang pølse.
  3. Del "pølsa" i to på langs, og "flett" deigpølsene rundt hverandre. Dette kan være litt grisete, men sluttresultatet blir fantastisk.
  4. Legg fletta i en smurt brødform og la heve i ca 30 minutter. Gjør det samme med den andre deigen.
  5. Pensle deigen med sammenpisket egg før den stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Maten vi deler http://nykvist.no/