Brioche kan være vanskelig – og det kan være lett! Noen oppskrifter skal heve i 12 timer, mens dette er en litt enklere variant for deg som ikke er så god til å planlegge og som ikke liker å bruke et døgn på søndagsbaksten :-)

Dette er min oppskrift på BRIOCHE FYLT MED PECANNØTTER, SJOKOLADE, SMØR OG BRUNT SUKKER!

 

Brioche:

2 dl hmelk

20 g gjær

60 g sukker

5 egg

1/2 ts salt

150 g romtemperert smør i terninger

1 kilo hvetemel (gjerne Tipo 0)

1 egg til pensling

*Varm opp melken til ca 30 grader. Løs opp gjæren i melken og kjør i kjøkkenmaskin med mel, egg, sukker og salt. Elt til en smidig deig som ikke klebrer seg til bokken. Dette tar ca 10 minutter. Tilsett mer mel hvis nødvendig.

*Elt smøret inn i deigen. Pass på at alt smøret er helt utrørt. Tilsett litt mel hvis deigen ikke slipper bollen.

*La deigen heve i ca 1 time.

*Kjevle ut deigen til en firkantet “leiv” som er ca 2 cm tykk. Fordel fyllet (se oppskrift under) utover leiven og rull sammen som en rullekake. Kutt “pølsa” i stykker som du setter i ei smurt kakeform. Husk at bolleen kommer til å heve, så la det være et lite mellomrom mellom dem. La heve i ca 1 time til.

*Pensle briochen med sammenpisket egg og stek på 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl og dryss med melis like før servering.

 

Fyll:

250 g meierismør, romtemperert

1 ss kanel

4 ss brunt sukker

100 g finhakket sjokolade (gjerne mørk sjokolade fra Valrhona)

50 g grovhakkede makedamianøtter

*Bland smør, sukker og kanel. Smør dette utover deig”leiven”. Topp med sjokolade og nøtter før den rulles sammen.

*Her kan du gjerne smøre et tynt lag med vaniljekrem på deigen før du ruller den sammen. Det blir ENDA bedre!

 

IMG_8456

 

Her er det kun fantasien som setter grenser. Erstatt den mørke sjokoladen med hvit sjokolade, bytt ut nøttene med friske bær. Her kan du bruke mye av det du har i skapet – test deg frem, til du finner din favoritt! Lager du en variant som du legger ut på Instagram? Merk bildet med #nykvist da vel! Jeg vil se :-)