Denne oppskriften fikk jeg når jeg var lærling på Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær. Dette er en enkel, tradisjonsrik og fantastisk god oppskrift!

 

Kringle:

7,5 dl h-melk

150 g meierismør

2 egg

50 g gjær

2 ts kardemumme

2 dl sukker

hvetemel

*Smelt smøret og ha i melken. Løs opp gjæren i den lune melken.

*Ha i en bakebolle og ha i kardemumme, 2 dl hvetemel, sukker og egg. Spe med mer hvetemel til du får en deig som slipper bollen.

*La deigen heve i 30 minutter.

 

Fyll:

rosiner

2 dl sukker

2 ss kanel

meierismør (romtemperert)

*Kjevle ut deigen til en stor firkant som er ca 1 cm tykk. Smør et tynt lag med smør utover deigen.

*Bland sukker og kanel. Strø rikelig utover kringledeigen. Fordel deretter rosiner utover. Her er det opp til deg hvor mye rosiner du vil ha. Jeg liker mye rosiner :-)

*Rull deigen sammen slik at du får en lang pølse.

*Klipp spor i kringlepølsa og brett hver “flik” til annenhver side.

*Legg kringla over på et brett med bakepapir. La heve i ca 45 minutter.

*Pensle kringla med sammenpisket egg før den stekes.

*Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.

*Avkjøl kringla på rist og ha på melis før servering!

 IMG_6024