Du kaster vel ikke bananene når de begynner å se slik ut?

banankake5

De er nemlig søtere enn de grønne og helt prikkfrie bananene, og geniale i kaker og andre søte bakverk! Finn frem de brune bananene og lag en saftig banankake som imponerer ALLE!

banankake3

Saftig banankake!
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Kake
  1. 150 g meierismør, romtemperert
  2. 2,5 dl sukker
  3. 2 egg
  4. 2 dl kefir
  5. 3 godt modne bananer
  6. 2 ss sitronsaft
  7. 1 ts bakepulver
  8. 3,5 dl hvetemel
  9. 1 dl rosiner
  10. 1 dl grovhakkede nøtter
Glasur
  1. 200 g Philadelphia kremost
  2. 100 g meierismør, romtemperert
  3. 200 g melis
  4. 1 vaniljestang
Kake
  1. Piske smør og sukker luftig.
  2. Spe med et og ett egg.
  3. Kjør kefir, bananer og sitronsaft til en jevn purè. Tilsett vekselsvis i smørblandingen med melet og bakepulveret.
  4. Vend inn rosiner og nøtter.
  5. Ha røren i en smurt form og stek på 180 grader i ca 45 minutter.
  6. Avkjøl før glasuren has på.
Glasur
  1. Pisk kremost, smør, melis og frøene fra vaniljestangen til luftig glasur. Pynt den avkjølte kaken med glasur.
Notes
  1. Pynt gjerne kaken med revet sitronskall og karamellisert banan!
Maten vi deler http://nykvist.no/

banankake1

banankake2