Enten du har kjøttfri mandag, eller trenger inspirasjon til tilbehør til mandagsmiddagen, så kan dette være løsningen. Gulrøtter bakt i ovnen med honning, hasselnøtter og sitron er både sunt, enkelt – og utrolig godt. Passer like godt til laksefileten som den gjør til biffen og kyllingbrystet. Tilsett kokt perlespelt, bønner og litt grønn salat, så har du plutselig en ganske så god vegetarrett også!

gulrotsalat

Bakt gulrotsalat med honning og hasselnøtter
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 8 gulrøtter (jeg brukte her regnbuerøtter)
  2. 4 ss flytende honning
  3. 2 ss rapsolje
  4. 1 ss fennikelfrø
  5. 1 ss korianderfrø
  6. Saften og skallet fra 1 sitron
  7. 4 ss hele hasselnøtter
  8. Salt og pepper
Instructions
  1. Del gulrøttene i to eller fire på langs og bland med resten av ingrediensene. Stek i en ildfast form eller på bakepapir på et bakebrett i ovnen på 200 grader til gulrøttene er helt møre. Dette tar ca 30 minutter, men kommer veldig an på tykkelsen på gulrøttene. Skru ned temperaturen hvis du ser at nøttene blir mørke før gulrøttene er helt møre.
  2. Pynt gulrøttene med friske urter like før servering.
Notes
  1. Her kan du også bruke andre rotgrønnsaker som feks kålrot, persillerot, sellerirot og beter.
Maten vi deler http://nykvist.no/