Av og til har man lyst på noe godt til dessert, og lager noe av det man gar i skapet. Heldigvis hadde både tørrvareskapet mitt og fruktkurven min ganske bra utvalg, så jeg lot kreativiteten få fritt spillerom. Aprikos er friskt og godt, marsipan er søtt og godt – og sammen så må jo det bli fantastisk? Jeg hadde ikke marsipan i skapet, men mandelmel og kondensert melk gjorde dette til en fantastisk kake. Og det beste av alt? Du kan bytte ut aprikosene med rabarbra, epler, annen frukt eller friske bær, så har du en helt egen vri.

Aprikospai med smak av marsipan
Serves 6
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Paibunn
  1. 300 g hvetemel
  2. 200 g romtemperert meierismør
  3. 100 g melis
  4. 1 egg
Fyll
  1. 150 g romtemperert smør
  2. 100 g sukker + 2 ss sukker til topping før steking
  3. 3 egg
  4. 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
  5. 100 g mandelmel
  6. 8 aprikoser
  7. 1 dl mandelflak
Paibunn
  1. Kjør alle ingrediensene sammen i en food prosessor. Kjør deigen til den akkurat har samlet seg, ikke lenger. Pakk den inn i plast og la hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. Kjevle ut en tynn bunn som dekker innsiden på paiformen din. Hvis du får noe deig til overs, kan du bruke det til pynt på toppen hvis du vil.
  3. Dekk paibunnen med bakepapir og fyll med tørkede erter. Dette gjør du for at paibunnen skal holde seg fin under steking. Stek på 180 grader i ca 10 minutter til bunnen begynner å få farge.
Fyll
  1. Pisk smør og sukker luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin.
  2. Pisk inn ett og ett egg. Pisk 20 sekunder mellom hvert egg.
  3. Skru ned hastigheten på maskinen og pisk inn kondensert melk og mandelmel.
  4. Ha "kakerøren" i det stekte paiskallet.
  5. Del aprikosene i to, ta ut steinene og del hver halve aprikos i to. Legg aprikosene i pent mønster i paibunnen.
  6. Strø over mandelflak og 2 ss sukker.
  7. Stek aprikospaien på 180 grader i ca 20 minutter til den er gyllen.
Notes
  1. Server gjerne aprikosterten lun med en god vaniljeis eller vaniljesaus.
Maten vi deler http://nykvist.no/