Egentlig hadde jeg tenkt til å ha en sunn uke uten kaker og utskeielser, men det er ikke alltid like lett når man går forbi små lodne og søte aprikoser i butikken… Da ble det en aprikoskake i dag da gitt…. Det som fint med denne kaken (i tillegg til at den er fantastisk god) er at den holder seg saftig i kjøleskapet i noen dager! Og får du ikke tak i aprikoser, så kan du bruke epler, ananas, fersken, banan eller annen frukt istedet! Stek kaken, og avkjøl den. da kan du enten spise den kald, eller varme den opp og servere den med god vaniljeis i solveggen i helga!

Aprikoskake med mandler og honning
Serves 10
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 200 g romtemperert smør
  2. 200 g sukker + 2 ss til formen
  3. 3 egg
  4. 1 dl rømme
  5. 75 g mandelmel
  6. 200 g mel
  7. 1 ss malt kanel
  8. 1 ss malt kardemumme
  9. 10 ferske aprikoser
  10. 4 ss flytende honning
  11. 1 dl kokosflak
Instructions
  1. Pisk smøret og sukkeret hvitt egg luftig. Ha i ett egg og pisk i to minutter før du tilsetter neste egg. Fortsett til alle eggene er tilsatt.
  2. Vend inn rømme, mandelmel, mel, kanel og kardemumme.
  3. Smør en bakeform med formfett og strø 2 ss rundt i formen. Ha i røren.
  4. Del aprikosene i to og fjern steinene. Del hver halvdel i to.
  5. Plasser aprikosene i fint mønster på toppen av kakerøren.
  6. Topp kaken med honning og kokosflak.
  7. Stek kaken i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter. Sjekk den ved å stikke en bakepinne. Hvis pinnen kommer ren ut, så er kaken ferdig.
Notes
  1. Server gjerne kaken lun med en god vaniljeis ved siden av.
Maten vi deler http://nykvist.no/